La 19 iulie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, dnii prof. dr. Ioanel Sinescu, directorul Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal din Institutul Clinic Fundeni, şi doi colegi din echipa sa, dr. Constantin Gîngu şi dr. Cristian Surcel, au prezentat statistica intervenţiilor chirurgicale deschise efectuate în Centru în semestrul I al acestui an, pentru cancere cu diverse localizări: renală – 214; vezicală – 113; prostatică – 54; testiculară – 32; căi urinare superioare – 14; glande suprarenale – 10. (...)"> Chirurgie urologică şi transplant renal - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Chirurgie urologică şi transplant renal

de Dr. Maria DRAGOTĂ - iul. 22 2011
Chirurgie urologică şi transplant renal

   La 19 iulie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, dnii prof. dr. Ioanel Sinescu, directorul Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal din Institutul Clinic Fundeni, şi doi colegi din echipa sa, dr. Constantin Gîngu şi dr. Cristian Surcel, au prezentat statistica intervenţiilor chirurgicale deschise efectuate în Centru în semestrul I al acestui an, pentru cancere cu diverse localizări: renală – 214; vezicală – 113; prostatică – 54; testiculară – 32; căi urinare superioare – 14; glande suprarenale – 10. (...)

   La 19 iulie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, dnii prof. dr. Ioanel Sinescu, directorul Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal din Institutul Clinic Fundeni, şi doi colegi din echipa sa, dr. Constantin Gîngu şi dr. Cristian Surcel, au prezentat statistica intervenţiilor chirurgicale deschise efectuate în Centru în semestrul I al acestui an, pentru cancere cu diverse localizări: renală – 214; vezicală – 113; prostatică – 54; testiculară – 32; căi urinare superioare – 14; glande suprarenale – 10. De asemenea, au fost realizate 60 de transplanturi renale, 33 de la donatori în viaţă şi 27 de la donatori decedaţi. Dl prof. dr. I. Sinescu a subliniat faptul că a crescut numărul de donatori în moarte cerebrală, dar că acesta e total insuficient, în situaţia în care pe lista de aşteptare sunt, în acest moment, 1.500 de pacienţi. Sunt necesare: o coordonare mari bună a activităţii de transplant, promptitudine şi disponibilitate a medicilor din secţiile de ATI de a declara moartea cerebrală, menţinerea în condiţii optime a potenţialilor donatori, creşterea ratei de accept pentru donare de organe a aparţinătorilor celor aflaţi în moarte cerebrală.
   La eveniment a fost prezentată monografia „Cancerul renal cu extensie venoasă“ (autori: I. Sinescu, C. Gîngu, C. Surcel), care sintetizează, printre altele, experienţa de peste 5.000 de cazuri de tumori renale operate în Centrul de Chirurgie Urologică Fundeni, cea mai mare din Europa a unui centru de specialitate la acest capitol de patologie.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe