Newsflash
Știri

Cine este primul manager de spital demis de Vlad Voiculescu

de Dorina Novac - ian. 13 2021
Cine este primul manager de spital demis de Vlad Voiculescu

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj, Petru Şuşcă, aflat la conducerea unității medicale de peste șapte ani, a fost schimbat din funcţie de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Petru Şuşcă este primul manager de spital demis de Vlad Voiculescu în al doilea său mandat de ministru al Sănătății.

Vlad voculescu

„În mai 2019, într-o sâmbătă seară, Sorina Pintea, la acea vreme ministrul Sănătății, făcea o vizită «inopinată» la Spitalul Județean din Cluj, unde găsea, potrivit propriilor spuse, «lipsă de organizare și mizerie». În decembrie 2019, Șușcă era propus pentru demitere de Consiliul de Administrație al spitalului”, informează HotNews.ro.

Sursa citată precizează că în vara anului trecut, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, l-a demis și el pe Petru Șușcă, dar numai pentru câteva ore. În aceeași zi, Șușcă era repus în funcție printr-un Ordin semnat de această dată nu de ministrul Tătaru, ci de secretarul de stat Horațiu Moldovan.

„Coincidență sau nu, demiterea lui Petru Șușcă de la conducerea celui mai mare spital din Cluj a coincis și cu un atac lansat de primarul Emil Boc la adresa lui Vlad Voiculescu, pe tema înființării centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 și a sursei de finanțare”, transmite sursa citată.

Pe 6 ianuarie, Vlad Voiculescu l-a demis pe Petru Șușcă și a numit-o în locul acestuia, ca manager interimar, pe Claudia Diana Gherman, medic chirurg și conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe