Newsflash
Știri

Clarificări privind activitatea din centrele de vaccinare

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 23 2021
Clarificări privind activitatea din centrele de vaccinare

Ordonanţa de urgenţă privind recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID

vaccineOrdonanţa de urgenţă a fost publicată, recent, în Monitorul Oficial și cuprinde clarificări privind calitatea medicilor rezidenţi care lucrează în aceste centre. Astfel, prin personal medico-sanitar se înţelege și medicul rezident cu drept de practică supravegheată, titular al unui aviz eliberat
de Colegiul Medicilor din România, iar activitatea desfășurată de personalul sanitar cu pregătire superioară în baza unui contract individual
de muncă cu timp parţial încheiat cu unitatea sanitară publică constituie vechime în muncă și stagiu de cotizare, în condiţiile legii.
Pentru activitatea prestată, legea prevede un tarif orar diferenţiat pentru personal, cu excepţia celor delegaţi sau detașaţi, de: 90 de lei/oră pentru medici, 45 de lei/oră pentru asistenţi medicali și 20 de lei/oră pentru registratorii medicali. Plata pentru serviciile prestate este așteptată de o mare parte din personalul implicat în vaccinarea anti-COVID, deoarece, până în acest moment, mulţi dintre ei nu au fost remuneraţi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe