Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Clarificări privind activitatea din centrele de vaccinare

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 23 aprilie 2021

Ordonanţa de urgenţă privind recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID

vaccineOrdonanţa de urgenţă a fost publicată, recent, în Monitorul Oficial și cuprinde clarificări privind calitatea medicilor rezidenţi care lucrează în aceste centre. Astfel, prin personal medico-sanitar se înţelege și medicul rezident cu drept de practică supravegheată, titular al unui aviz eliberat
de Colegiul Medicilor din România, iar activitatea desfășurată de personalul sanitar cu pregătire superioară în baza unui contract individual
de muncă cu timp parţial încheiat cu unitatea sanitară publică constituie vechime în muncă și stagiu de cotizare, în condiţiile legii.
Pentru activitatea prestată, legea prevede un tarif orar diferenţiat pentru personal, cu excepţia celor delegaţi sau detașaţi, de: 90 de lei/oră pentru medici, 45 de lei/oră pentru asistenţi medicali și 20 de lei/oră pentru registratorii medicali. Plata pentru serviciile prestate este așteptată de o mare parte din personalul implicat în vaccinarea anti-COVID, deoarece, până în acest moment, mulţi dintre ei nu au fost remuneraţi.

Etichete: plata personalului medical vaccinare anti-COVID ordonanta de urgenta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.