Newsflash
Știri

Clinică din domeniul endoscopiei digestive, din Constanța, acreditată SRC

de Dorina Novac - mar. 5 2020
Clinică din domeniul endoscopiei digestive, din Constanța, acreditată SRC

O policlinică din România a devenit prima clinică din țară din domeniul endoscopiei digestive care a primit acreditarea Surgical Review Corporation (SRC).

Este vorba despre policlinica Gastromond din Constanța, parte a Rețelei de sănătate Regina Maria. Astfel, unitatea medicală a primit certificarea de Centru de Excelență în Endoscopie Digestivă Intervențională din partea prestigioasei instituții din Statele Unite ale Americii.

clinica endoscopie digestiva

Ce este Surgical Review Corporation?

Surgical Review Corporation (SRC) este o organizație nonprofit independentă, care se dedică dezvoltării eficienței și eficacității chirurgiei la nivel mondial. Acreditarea SRC reprezintă o confirmare a celui mai înalt nivel de îngrijire și siguranță de care pacienții cu afecțiuni din sfera gastroenterologică beneficiază. Procesul de acreditare este unul extrem de riguros, în care se ține cont de mai multe criterii.

Policlinica Gastromond_Centru Excelență Endoscopie

În procesul de evaluare pentru acreditare au fost selectate 800 de cazuri de care s-a ocupat echipa medicală a policlinicii din Constanța, fiind important modul în care echipa de medici răspunde în situații de urgență. Odată cu certificarea acestei clinici ca Centru de Excelență, a fost auditată și activitatea echipei medicale formate din 22 medici cu competență în endoscopia digestivă diagnosticată și terapeutică.

„Acreditarea SRC confirmă un angajament ferm pe care ni l-am luat față de pacienții noștri și ne vom continua misiunea de a le oferi accesul la un act medical responsabil, rezultatele de până acum întărind promisiunea noastră de viitor”, a declarat prof. univ. dr. Dumitru Eugen, coordonatorul Centrului de Excelență în Endoscopie Digestivă Intervențională.

În continuare, activitatea echipei de medici și asistente medicale de aici va fi monitorizată lunar de SRC în următorii 3 ani. Fiecare caz este introdus într-o bază de date centrală, putând fi evaluat periodic și comparat cu standardele de îngrijire ale forumului.


Notă autor:

Foto rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe