Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Clinicile Asociației Medicilor Independenți sunt deschise pentru pacienții cu boli cronice

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 23 martie 2020, ora 11:58

Asociația Medicilor Independenți (AMI) susține în această perioadă eforturile statului român de a face față solicitărilor medicale pentru pacienți, altele decât cele legate de COVID-19 –boala cauzată de noul coronavirus SARS-Cov-2.

Astfel, comunitatea de medici care fac parte din AMI face tot posibilul să degreveze instituțiile sanitare de stat, prin susținerea aceluiași ritm de intervenții chirurgicale care nu suferă amânare.

Medicii AMI fac tot posibilul să gestioneze rapid și integral problemele medicale ale pacientului legate de prevenție/screening, diagnostic de certitudine, soluții terapeutice, act chirurgical și post-terapii, lăsând astfel locuri de spitalizare și Anestezie Terapie Intensivă libere pentru pacienții care sunt infectați cu noul coronavirus.

ami medici independenti coronavirus

Potrivit unui comunicat al medicilor care fac parte din comunitatea AMI, au fost luate toate măsurile necesare de siguranță pentru a asigura continuitatea actului medical:

 • Majoritatea clinicilor din rețeaua AMI rămân deschise.
 • În interiorul clinicilor au fost luate măsuri speciale pentru siguranța pacienților și a    personalului, în acord cu normele comunicate de autoritățile sanitare în contextul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.
 • Clinicile din comunitatea AMI sunt în contact permanent între ele și dacă este nevoie își acordă sprijin, pentru ca niciunui membru din comunitate să nu-i lipsească materiale sanitare ori alte tipuri de resurse necesare desfașurării actului medical.
 • Medicii din comunitatea AMI oferă suport telefonic pacienților care trebuie să evite orice deplasare care nu este absolut necesară în această perioadă.
 • Pentru cazurile de pacienți cronici sau cu afecțiuni complexe, cum ar fi pacienții cu diagnostic oncologic, acolo unde clinicile din AMI au infrastructura necesară, preiau acești pacienți pentru a degrava sistemul de stat.

„Este un moment greu pentru care noi, ca medici, ne-am pregătit toată viața profesională de până acum și este important să fim solidari, să încercăm să limităm efectele cumplite ale acestei pandemii. Încercăm să preluăm din presiunea pe care sistemul sanitar de stat o resimte, să rezolvăm cât mai multe dintre solicitările bolnavilor, să găsim opțiuni de tratament chiar și de la distanță pentru cei cu probleme a căror rezolvare chiar nu suportă amânare”, a declarat dr. Wargha Enayati, membru fondator al AMI.

Medicii amintesc în acest context că pacienții cu afecțiuni cardiace, diabet și cei care suferă de diverse forme de demențe ori au un diagnostic cronic, oncologic, sunt cei mai sensibli în fața COVID-19. Din acest motiv, este extrem de important ca tratamentul lor să fie făcut fără întreruperi.

Membrii AMI care asigură tratamentul pacienților în această perioadă pot fi contactați accesând numărul de telefon: 021/ 222 1370

Sursa foto: unsplash.com

Etichete: Romania coronavirus epidemie cu coronavirus asociatia medicilor independenti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.