Newsflash
Știri

CMMB: Personalul medical nu trebuie ameninţat cu implicaţii posibil penale

de Dorina Novac - mar. 31 2020
CMMB: Personalul medical nu trebuie ameninţat cu implicaţii posibil penale

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) subliniază că amenințările asupra stării de sănătate a populației cât și cele asupra medicilor și întregului personal medical sunt serioase și riscă să se agraveze în următoarele zile.

Potrivit unui comunicat de presă, Colegiul Medicilor din Municipiul București precizează că este solidar atât cu membrii săi medici, cât și cu restul personalului medical și cu pacienții.

ammb

În acest sens, CMMB face următoarele recomandări:

- Trebuie create spații de izolare în toate spitalele, COVID-19 sau non-COVID, pentru pacienți suspecți, cu toate măsurile corecte de protecție pentru personalul medical;
- Toți pacienții cu simptomatologie sugestivă de infecție cu SARS-CoV-2 trebuie tratați ca suspecți și izolați corespunzător, pentru protecția atât a cadrelor medicale, cât și a celorlalți pacienți, până la obținerea rezultatelor de laborator;
- Personalul medical nu trebuie amenințat cu implicații posibil penale, moralul acestuia fiind oricum afectat major de situația actuală;
- Nu trebuie interzisă demisia personalului medical, care va purta oricum toată viața responsabilitatea unei asemenea demisii – credem că este o pedeapsă suficientă această povară.

„Nu credem că într-o astfel de luptă poate fi util personalul medical terorizat, temător și ezitant. Aceste presiuni nu fac decât să crească riscul unor erori medicale”, se arată în comunicatul de presă.


Conform organizației, trebuie asigurate condițiile corecte pentru ca armata în halate albe să poată lupta și vă asigurăm că aceasta își va face datoria, indiferent de riscurile asumate.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe