Newsflash
Știri

CMMB: s-a schimbat formularul pentru eliberarea Avizului anual de liberă practică

de Florentina Ionescu - feb. 22 2021
CMMB: s-a schimbat formularul pentru eliberarea Avizului anual de liberă practică

Colegiul Medicilor din Municipiul București a anunțat că începând de astăzi, 22 februarie, formularul pentru eliberarea avizului anual de liberă practică se schimbă.

Avizul anual de liberă practică a fost schimbat în conformitate cu dispozitiile Deciziei nr. 5/18.12.2020 a Consiliului National al Colegiului Medicilor din România.

CMMB mai informează medicii că avizul anual poate fi semnat cu sigiliu electronic (care înlocuiește semnătura olografă, timbrul sec și stampila CMMB) dacă aceștia optează pentru această variantă. 

Catalina Poiana

Avizul anual poate fi descarcat din contul medicului, din PORTAL CMMB (portal.cmb.ro), secțiunea documente CMR semnate, potrivit informațiilor publicate pe www.cmb.ro.

„In situatia in care optati pentru eliberarea Avizului de Libera Practica (ALP) semnat electronic, acesta nu poate fi eliberat si pe suport de hartie cu semnatura olografa (conform recomandarilor din Decizia 5/18.12.2021 a CMR). Va rugam sa completati cererea cu toate datele solicitate (in vederea actualizarii datelor) si sa bifati optiunea dorita pentru eliberarea avizului anual”, a transmis președintele CMMB, prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

Aceasta a explicat că medicii au posibilitatea de a depune documentele pentru obtinerea avizului anual direct prin portal din contul lor, prin e-mail vize@cmb.ro sau la sediul CMMB, Str. Avram Iancu nr. 1, sector 2, Bucuresti.

Daca medicii solicită ALP-ul semnat electronic, indiferent de modul in care sunt depuse documentele (prin e-mail, prin PORTAL sau direct la sediu) acesta va fi incarcat in contul medicului din PORTAL CMMB.

Daca medicul optează pentru transmiterea documentelor prin e-mail si nu a primit un e-mail de confirmare din partea CMMB in ziua urmatoare transmiterii cererii, acesta este rugat sa retransmită e-mail (vize@cmb.ro) pentru a evita situatiile in care acesta ar putea intra in spam sau pe o alta adresa de e-mail.

Daca medicul optează pentru transmiterea cererii prin portal CMMB, este rugat sa urmărească statusul cererii. 

model cerere aviz anual

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe