Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

CMMB sprijină demersurile medicilor de familie

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 12 august 2020, ora 11:00

Colegiul Medicilor din Municipiul București sprijină demersurile organizațiilor medicilor de familie din Capitală pentru rezolvarea situației pacienților care au COVID-19 și sunt izolați sau carantinați la domiciliu.

Colegiul Medicilor din Municipiul București ( CMMB) sprijină demersurile Patronatului Medicilor de Familie din București și județul Ilfov (PMFB) și al Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov (AMFB) pentru rezolvarea situației pacienților confirmați cu/suspecți de COVID-19 izolați sau carantinați la domiciliu.

medici de familie
Sursă imagine: Pixabay

 

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, PMFB și AMFB semnalează colaborarea dificilă cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPB) în ceea ce privește această categorie de pacienți, care au nevoie de concediu medical la încheierea perioadei de izolare sau carantină la domiciliu.

Cele două organizații ale medicilor de familie au solicitat sprijinul CMMB.

 „Considerăm că DSPB instigă medicii de familie din București la malpraxis și la încălcarea legii, respectiv la încălcarea reglementărilor referitoare la protecția datelor în contextul monitorizării pacienților infectați cu SARS-CoV-2 sau suspecți de a fi infectați cu SARS-CoV-2”, se arată în solicitarea semnată de președinții celor două organizații, dr. Sandra Adalgiza Alexiu, AMFB și dr. Gheorghe Nicolae Ulpian Alexandrescu, PMFB.

Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB spune că pentru Colegiul Medicilor din Municipiul București cel mai important este găsirea de soluții în rezolvarea acestei situații.

„Am fost informați de către PMFB și AMFB, știm însă că și resursele umane din DSPB sunt limitate, dar trebuie identificate rezolvări pentru această situație astfel încât activitatea medicilor de familie să nu fie perturbată. Să nu uităm, că la fel ca și medicii din spitale sau din alte unități, medicii de familie sunt în prima linie a sistemului medical. Medicii trebuie să aibă timp să se ocupe de pacienți, iar autoritățile să îi sprijine prin identificarea cadrului legislativ pentru îmbunătățirea îngrijirilor acordate pacienților”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană.

Diferendul între DSPB și organizațiile medicilor de familie a fost semnalat și în cadrul unui memoriu adresat de cele două organizații Direcției de Sănătate publică a Capitalei, CASMB, CASAOPSNAJ, Ministerului Sănătății (Direcția de asistenț̦ă medicală), CNAS, membrilor AMFB și PMFB, medicilor de familie din București și din țară.

Etichete: Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti medici de familie CMMB COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.