Newsflash
Știri

CMR: Sistemul de sănătate trebuie să lucreze pentru nevoile pacientului

de Dorina Novac - sept. 19 2022
CMR: Sistemul de sănătate trebuie să lucreze pentru nevoile pacientului

În contextul Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului, CMR dorește să sublinieze importanța discuției în spațiul public asupra conceptului de siguranță a pacientului, nu doar astăzi, ci în fiecare zi.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat data de 17 septembrie Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, cu scopul de a fi dezvoltate politici și practici privind siguranța pacienților în lume.

CMR

Tema stabilită pentru anul acesta de către OMS este „Siguranța Medicamentelor”.

Citește și: Automedicația, un pericol pentru sănătate

„Astfel, trebuie avută în vedere limitarea erorilor de medicație, iar sfatul nostru pentru pacienți este să evite automedicația, iar administrarea de medicamente să se realizeze după o discuție cu medicul curant. De asemenea, trebuie avut în vedere cum se păstrează medicamentele, precum și monitorizarea permanentă a efectelor și posibilelor reacții adverse”, precizează reprezentanții Colegiului Medicilor din România (CMR).

Potrivit acestora, siguranța pacientului reprezintă un concept complex, care presupune atât măsuri cu privire la siguranța administrării medicamentelor, dar și acțiuni legate de siguranța actului medical în unitățile medicale.

„Prin urmare, astăzi, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, considerăm că este extrem de important ca la nivelul sistemului medical românesc să se  dezvolte și să se reabiliteze cât mai rapid infrastructura existentă, să se construiască noi structuri pentru unitățile medicale, astfel încât să avem peste tot circuite conform standardelor, care să asigure atât calitatea actului medical, cât și limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale. Sistemul de sănătate trebuie să lucreze pentru pacient și pentru nevoile pacientului, iar siguranța pacientului trebuie să reprezinte o sumă de proceduri și norme care trebuie aplicate și verificate în fiecare zi. Siguranța pacientului reprezintă un concept pentru care trebuie să se lucreze continuu, dar trebuie și să fim ajutați pentru a putea ajuta! Siguranța pacientului înseamnă grijă pentru viață. Medicii români sunt pentru siguranța pacienților!”, transmite CMR.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe