Newsflash
Știri

CMR solicită testarea imediată, cu prioritate, a tuturor medicilor din țară

de Florentina Ionescu - mar. 26 2020
CMR solicită testarea imediată, cu prioritate, a tuturor medicilor din țară

Colegiul Medicilor din România (CMR) face un apel către autorități în contextul riscului de îmbolnăvire a medicilor cu COVID-19 și amintește că în această perioadă „corpul profesional al medicilor este mai mult ca oricând la dispoziția autorităților guvernamentale, în folosul cetățenilor”.

colegiul medicilor din romania reactie covid 19

Reprezentanții CMR spun că, deși s-a solicitat protecția fizică și biologică a medicilor, s-a constatat că acest lucru nu se întâmplă încă în totalitate și în toate spitalele din țară, iar acest lucru trebuie remediat de îndată și necondiționat.

„Cerem aceasta, în primul rând, pentru securitatea sanitară națională și abia apoi pentru securitatea sanitară a medicilor! În acest sens solicităm testarea imediată a tuturor medicilor din țară cu prioritate!”, se arată în comunicatul semnat de dr. Gheorghe Borcean, președinte
al CMR.

Colegiul Medicilor solicită totodată ca pentru fiecare pacient admis în spitale să se efectueze testarea, indiferent dacă se încadrează sau nu în definiția de caz, motivul precizat de instituție fiind că, de acum, transmiterea este comunitară. Prin aceste două măsuri implementate, spun cei din CMR, vor preveni evenimente epidemiologice precum cele deja întâmplate în unele spitale din țară.

cmr comunicat1

 

cmr comunicat2


Notă autor:

Sursa foto: Unsplash, Colegiul Medicilor din România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe