Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

CNAS implementează un proiect de informatizare în sectorul medical

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 11 mai 2022, ora 11:38

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate implementează un proiect de „informatizare a formularisticii” în sectorul medical, a declarat preşedintele CNAS, Adela Cojan.

Urmează ca bazele de date medicale ale pacienţilor să se extindă de la medicina de familie şi spitale către toate segmentele de asistenţă medicală, în baza unui proiect finanțat din fonduri europene, a declarat Adela Cojan, citată de Agerpres.

doctor-online

Suntem interesaţi să informatizăm tot ceea ce înseamnă formularistică în sectorul medical. Este un alt proiect pe care l-am câştigat, care a trecut prin toate furcile caudine ale aprobărilor şi suntem în curs de implementare a lui”.

 Programul de informatizare se numește SIGMA Smart. 

Va înlesni mult circuitul şi navigarea pacientului şi mai ales a pacientului grav bolnav, cu o boală cu impact în viaţa sa socială şi o boală costisitoare, la serviciile medicale, permiţând medicului să îşi îmbunătăţească şi calitatea diagnosticului, pentru că printr-o simplă apăsare de buton nu va mai fi nevoie să pună întrebări multiple pacientului ca să afle istoricul medical”, a spus Adela Cojan.

Cu permisiunea pacientului, medicul va avea acces la istoricul medical, astfel încât continuitatea îngrijirilor să fie una benefică pentru evoluţia bolii.

Suntem conştienţi că, prin dezvoltarea acestei palete informatizate în sectorul de sănătate, la un moment dat se poate ajunge inclusiv la cartografierea populaţiei în legătură cu stofa genetică a poporului nostru şi a fiecărui cetăţean, cu respectarea criteriilor de confidenţialitate”, a conchis președintele CNAS.

Rafila: e nevoie de un plan de reconfigurare a sistemului de sănătate

Ministrul Sănătății: „Am crescut cu 22% finanțarea medicinei de familie”

Etichete: presedinte cnas informatizare a formularisticii program sigma smart

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.