Newsflash
Știri

CNAS: Peste 1,1 milioane de măşti de protecţie vor fi distribuite medicilor de familie

de Dorina Novac - apr. 7 2020
CNAS: Peste 1,1 milioane de măşti de protecţie vor fi distribuite medicilor de familie

Un număr de 1.121.800 de măşti chirurgicale cu trei pliuri vor fi distribuite de CNAS către medicii de familie, prin intermediul caselor de asigurări de sănătate cu care aceştia se află în contract.

Autoritățile sanitare precizează că de marți, 7 aprilie, un număr de 1.121.800 de măști chirurgicale cu trei pliuri vor fi distribuite de CNAS către medicii de familie, prin intermediul caselor de asigurări de sănătate (CAS) cu care aceștia se află în contract.

masti medici de familie

„Conform Ordinului 74549/06.04.2020 al Comandantului Acțiunii, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, măștile au fost repartizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) către CNAS pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare de protecție a personalului din asistența medicală primară din întreaga țară”, se arată într-un comunicat de presă al CNAS.

Echipamentele vor ajunge la casele de asigurări de sănătate cu mijloace de transport asigurate de IGSU, iar distribuția măștilor către medicii de familie se va face în cel mai scurt timp posibil de la primirea acestora la CAS.

Potrivit sursei citate, echipamentele care vor ajunge la medicii de familie reprezintă o parte din donația de 4.150.000 de măști chirurgicale pe care SC Dante International SA (eMAG) a direcționat-o către IGSU, cu scopul de a proteja personalul din structurile vitale pentru funcționarea statului în această perioadă dificilă.


Notă autor:

Sursă imagine: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe