Newsflash
Știri

CNAS va avea un nou sistem de management, realizat din fonduri europene

de Dorina Novac - ian. 22 2020
CNAS va avea un nou sistem de management, realizat din fonduri europene

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a semnat, marți, un contract de finanțare care are ca obiectiv dezvoltarea și implementarea unui sistem integrat de management.

Acest sistem va permite elaborarea de rapoarte, analize și studii menite să optimizeze și să consolideze capacitatea decizională a CNAS, prin prelucrarea datelor specifice colectate în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), se arată într-un comunicat de presă CNAS

sistem cnas

În baza contractului, CNAS va beneficia de finanțare nerambursabilă de la Autoritatea de Management POCA pentru implementarea proiectului cu titlul „Sistem Integrat de Management în Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate”.

Valoarea totală a proiectului este de 102 milioane lei, din care 85,64 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată de Autoritatea de Management POCA. Iar perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.

Am reușit să obținem această finanțare cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene și îi mulțumesc domnului ministru Marcel Boloș pentru suportul acordat. Astăzi, PIAS cuprinde sisteme create la momente diferite, de echipe diferite, care nu pot fi utilizate pentru a obține o analiză integrată. Cu ajutorul acestui proiect, datele din sistem vor fi convertite, reformatate, renumerotate și sumarizate, astfel încât să obținem o imagine unică a activităților CNAS. Analizele integrate ne vor permite elaborarea de politici publice bazate pe dovezi, care să ne ajute în atingerea unor obiective reale, în interesul asiguraților”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

Prin sistemul care va fi creat în cadrul acestui proiect, datele extrase din PIAS vor fi integrate și organizate într-un format unic de referință.


Notă autor:

Sursă imagine: https://unsplash.com/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe