Newsflash
Știri

CNCAV, despre cum se realizează notificarea persoanelor de pe lista de așteptare

de Dorina Novac - mar. 26 2021
CNCAV, despre cum se realizează notificarea persoanelor de pe lista de așteptare

Platforma de programare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populație prioritară, stabilită prin Strategia de vaccinare, precum și a ordinii de înscriere pe listele de așteptare, a precizat CNCAV.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează că prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de așteptare este următoarea:

  1. 75% - Populația cu grad ridicat de risc;
  2. 25% - Persoanele care desfășoară activități esențiale;
  3. Populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate.

„Referitor la notificarea persoanelor din etapa a treia a Strategiei, platforma respectă în totalitate ordinea de înscriere pe listele de așteptare, nefiind aplicată o prioritizare suplimentară între subcategoriile III A, III B și III C”, menționează CNCAV.

liste de asteptare

Potrivit sursei citate, la înscrierea pe lista de așteptare, platforma asociază utilizatorului data și ora efectuării rezervării.

O persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare, va ocupa următoarea poziție după persoanele deja înscrise.

O persoană care anulează rezervarea și apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare își pierde locul și va fi așezată la finalul listei.

„După primirea notificării prin SMS și e-mail privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică și să selecteze data și ora de vaccinare. La finalizarea cu succes a programării, aplicația generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor”, menționează sursa citată.

Potrivit cerințelor CNCAV, listele de așteptare se activează în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile. Numărul de înscrieri realizate pentru fiecare centru, numărul de locuri disponibile și tipul vaccinului sunt afișate în interfața de tip hartă din platforma ROVACCINARE.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe