Newsflash
Știri

CNCAV: risc de infectare cu Omicron de două ori mai mic pentru cei cu booster

de L. Budin - ian. 6 2022
CNCAV: risc de infectare cu Omicron de două ori mai mic pentru cei cu booster

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că persoanele vaccinate cu doza booster au o susceptibilitate de infectare cu varianta Omicron de două ori mai redusă.

În momentul de față, se consideră că varianta Omicron prezintă un risc de reinfecţie a persoanelor care au trecut prin boală, în primele şase luni, de cinci până la zece ori mai mare faţă de varianta Delta, a declarat președintele CNCAV, citat de Agerpres

Valeriu Gheorghița

Persoanele care au trecut prin boală şi au fost şi vaccinate au un nivel foarte ridicat de protecţie, ca atare recomand celor care au făcut boala să se vaccineze pentru că, din acest punct de vedere, datele ne arată o eficienţă sporită în faţa variantei Omicron. (...) Persoanele care sunt vaccinate cu schemă completă şi care au şi doza booster efectuată au o susceptibilitate faţă de infecţia cu varianta Omicron de două ori mai redusă, comparativ cu persoanele care au doar o schemă primară de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Transmisibilitatea variantei Omicron de la o persoană vaccinată cu doza booster la contacţi este, se pare, mult mai mică, a mai adăugat Valeriu Gheorghiţă, citând un studiu danez.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe