Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

CNCAV: risc de infectare cu Omicron de două ori mai mic pentru cei cu booster

Viața Medicală
L. Budin joi, 6 ianuarie 2022, ora 11:07

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că persoanele vaccinate cu doza booster au o susceptibilitate de infectare cu varianta Omicron de două ori mai redusă.

În momentul de față, se consideră că varianta Omicron prezintă un risc de reinfecţie a persoanelor care au trecut prin boală, în primele şase luni, de cinci până la zece ori mai mare faţă de varianta Delta, a declarat președintele CNCAV, citat de Agerpres

Valeriu Gheorghița

Persoanele care au trecut prin boală şi au fost şi vaccinate au un nivel foarte ridicat de protecţie, ca atare recomand celor care au făcut boala să se vaccineze pentru că, din acest punct de vedere, datele ne arată o eficienţă sporită în faţa variantei Omicron. (...) Persoanele care sunt vaccinate cu schemă completă şi care au şi doza booster efectuată au o susceptibilitate faţă de infecţia cu varianta Omicron de două ori mai redusă, comparativ cu persoanele care au doar o schemă primară de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Transmisibilitatea variantei Omicron de la o persoană vaccinată cu doza booster la contacţi este, se pare, mult mai mică, a mai adăugat Valeriu Gheorghiţă, citând un studiu danez.

Etichete: presedinte cncav vaccinati cu booster risc mai mic de infectare tulpina omicron

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.