Newsflash
Știri

CNCAV: Vaccinarea limitează semnificativ transmiterea virusului de la prima doză

de Dorina Novac - iun. 28 2021
CNCAV: Vaccinarea limitează semnificativ transmiterea virusului de la prima doză

Vaccinarea anti-COVID limitează semnificativ transmiterea virusului încă de la prima doză, informează CNCAV.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizează că persoanele vaccinate au șanse de aproape două ori mai mici de a transmite virusul celor cu care locuiesc.

vaccine

Astfel, probabilitatea de transmitere a fost cu 40-50% mai mică în locuințele pacienților infectați la minim 21 de zile de la prima doză.

„93% din persoanele din studiu au primit doar prima doză de vaccin în momentul analizei. Este de așteptat ca eficiența să fie și mai mare după doza de rapel. Datele din studiu provin din Marea Britanie unde vaccinarea se face cu Comirnaty (BioNTech-Pfizer) și Vaxzevria (Oxford-AstraZeneca)”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Potrivit sursei citate, datele prezentate sunt din studiile efectuate în Marea Britanie. În această țară vaccinarea a început mai devreme și au fost administrate vaccinurile AstraZeneca și Pfizer.

„Având în vedere faptul că vaccinurile Johnson&Johnson și Moderna sunt asemănătoare vaccinurilor AstraZeneca și Pfizer, acestea au probabil o eficiență similară. Este extrem de important să efectuăm schema completă de vaccinare pentru o protecție optimă”, transmite CNCAV.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe