Newsflash
Știri

Colaborare între IOB și Istituto Nazionale dei Tumori din Milano

de Florentina Ionescu - nov. 21 2022
Colaborare între IOB și Istituto Nazionale dei Tumori din Milano

Vineri, 25 noiembrie, va avea loc semnarea acordului-cadru de colaborare instituțională româno-italiană între Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” București și Istituto Nazionale dei Tumori Milano | Fondazione IRCCS.

Acordul va fi semnat în vederea acordării sprijinului reciproc pentru organizarea acțiunilor de solidaritate socială la nivel național, promovând și susținând activități de cercetare științifică, instruire și formare în mediul sanitar.

Evenimentul în cadrul căruia va fi semnat acordul-cadru va avea loc vineri, 25 noiembrie 2022, ora 10:00, la sediul Rectoratului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

IOB

În cadrul aceluiași eveniment se va semna un Acord-Cadru de colaborare între Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române și Associazione Salute Donna, având ca obiectiv organizarea de activități filantropice adresate pacienților oncologici.

Această inițiativă va avea un efect pozitiv pe termen lung, dezvoltând acțiuni care vizează modalități de îmbunătățire a serviciilor medicale, furnizarea cunoștințelor corespunzătoare pentru îmbunătățirea și modernizarea serviciilor de prevenire, diagnosticare și tratare a cancerului.

În acest sens, spun inițiatorii, se va asigura o înaltă calitate a serviciilor medicale oferite populației, răspunzând adecvat provocărilor, problemelor și inegalităților curente, ce reprezintă factori agravanți ai mortalității, sărăciei și excluziunii sociale.

„Colaborarea aduce plus valoare dezvoltării sistemului medical prin îmbunătățirea competențelor profesioniștilor din acest domeniu la standarde europene și introducerea de instrumente inovative necesare în lupta pentru viață”, se arată în comunicat.

Evenimentul de semnare a Acordului-Cadru va marca un moment istoric în ceea ce privește extinderea granițelor medicinei românești, se arată în comunicatul semnat de managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” București, dr. Bogdan Tănase. 

Dr. Wargha Enayati: „Am pus la punct în Enayati Hospital un departament complet de îngrijiri paliative” 

 

Infografic: zonele unde problema îmbătrânirii populației este accentuată 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe