Newsflash
Știri

Colegiul Medicilor din România, reacție la o postare mai veche a Oliviei Steer

de Florentina Ionescu - mar. 14 2023
Colegiul Medicilor din România, reacție la o postare mai veche a Oliviei Steer

Recent, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a emis o decizie în favoarea Colegiului Medicilor din România.

Colegiul Medicilor din România (CMR) aduce în discuție atingerea dreptului la demnitate a categoriei profesionale a medicilor și o amendă pentru fapte de discriminare. 

CMR

În 21 aprilie 2021, CMR sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la o postare realizată pe Facebook în data de 3 aprilie 2021 de către Olivia Steer Moisescu, material care conținea, printre altele, o serie de afirmații de tipul „(...) Dacă te doare în cot că morții sînt declarați toți, în mod mincinos, morți de covid, (...)! Dacă nu te revoltă că, la ATI, pacienții cu Covid mor legați de pat, sufocați, înfometați și însetați, uciși de protocoalele OMS ale morții, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întîi (...)”, se arată pe pagina oficială de Facebook a CMR.

Colegiul Medicilor din România a considerat că, prin mesajul promovat, se aduce atingere dreptului la demnitate personală a unei categorii sociale distincte, în cazul de față fapta fiind îndreptată asupra medicilor.

În plus, mesajul a urmărit și încurajarea a cât mai multor cetățeni să ia atitudine prin proteste și manifestări publice împotriva personalului medical care lucra în condiții excepțional de grele, pentru a limita efectele pandemiei. Acestea au fost argumentele pe care Colegiul Medicilor din România le-a înaintat către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a emis o decizie în favoarea CMR.

„Menționăm că decizia stabilește aplicarea unei amenzi contravenționale în valoare de 5.000 lei, precum și publicarea unui rezumat al hotărârii pe pagina de Facebook a părții reclamate și poate fi contestată în instanță”, arată sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe