Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Colegiul Medicilor din România recomandă vaccinarea împotriva COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 23 decembrie 2020, ora 10:31

Colegiul Medicilor din România recomandă vaccinarea împotriva COVID-19, după ce Comisia Europeană a autorizat vaccinul produs de BioNTech și Pfizer.

Potrivit prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), această autorizare era așteptată de mult timp de către comunitatea științifică națională, corpul medical și populație, reprezentând o speranță de limitare a răspândirii pandemiei produsă de virusul SARS-CoV-2 și reîntoarcerea la normalitate.

vaccinare covid
Sursă imagine: Pixabay

„Profesioniștii din domeniul sănătății reprezintă segmentul din populație cel mai puternic afectat de consecințele pandemiei, plătind un tribut dureros în lupta cu pandemia. Cu toate acestea, am fost mereu în prima linie acordând îngrijiri medicale, dar și empatie și compasiune pacienților și familiilor suferinde. Resimțim în acest fel pe deplin povara acestei boli nemiloase. Vaccinarea este cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment la dispoziție pentru a lupta cu această pandemie”, a declarat, potrivit unui comunicat, prof. dr. Daniel Coriu.

Sursa citată precizează că Colegiul Medicilor din România salută autorizarea emisă de autoritățile europene competente și recomandă corpului medical să se informeze din surse autorizate pentru a decide în cunoștință de cauză să se vaccineze precum și pentru a informa corect și complet populația.

„Colegiul Medicilor din România salută angajamentele asumate pentru livrarea în România, în cel mai scurt timp posibil, a primelor doze de vaccin, precum și continuarea transporturilor regulate care să asigure vaccinarea populației – cadre medicale și populație generală – într-un interval optim de timp”, se arată în comunicat.

În acest sens, CMR lansează un apel către autorități să asigure derularea în condiții bune a acestei campanii de vaccinare fără precedent, ce se anunță o adevărată provocare din punct de vedere logistic și își oferă întreg sprijinul, în limitele competențelor sale.

„Colegiul Medicilor din România va urmări și deciziile viitoare ale autorităților de resort privind noi vaccinuri care să contribuie la oprirea COVID-19 și de asemenea își reafirmă sprijinul în oferirea de informații corecte, bazate pe dovezi științifice, referitoare la această pandemie”, transmite sursa citată.

Etichete: Colegiul Medicilor din România vaccin impotriva COVID-19 virusul SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC