Newsflash
Știri

Colegiul Medicilor Dolj: dezbatere pe tema reducerii greșelilor medicale

de L. Budin - feb. 27 2023
Colegiul Medicilor Dolj: dezbatere pe tema reducerii greșelilor medicale

Dezbaterea de marți, 28 februarie, va reuni reprezentanți ai conducerii CMR, ai mediului academic din Craiova, ai societăților medicale profesionale.

Colegiul Medicilor Dolj invită specialiștii marți, 28 februarie 2023, în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, de la ora 13.00, la o dezbatere pe tema reducerii greșelilor medicale și a modului în care sistemul medical românesc se raportează la ele.

doctor-familie-stetoscop

Dezbaterea va reuni reprezentanți ai conducerii CMR, ai mediului academic din Craiova, ai societăților medicale profesionale, asociațiilor de pacienți, organizațiilor non-guvernamentale care activează în domeniul sănătății, se arată într-un comunicat.

Colegiul Medicilor consideră că este nevoie de o schimbare de paradigmă și de o aliniere la practica internațională pentru a crea mecanisme mai eficiente care să permită echipelor medicale să învețe din greșeli, pentru a evita repetarea lor și a îmbunătăți practica medicală”, se subliniază în document.

În acest sens, Colegiul Medicilor din România și-a propus să aducă pe agenda publică o serie de teme importante atât din perspectiva medicilor și pacienților, cât și a societății în ansamblu, teme strâns legate de calitatea actului medical și de relația medic-pacient, se mai arată în comunicatul semnat de prof. univ. em. dr. Tudorel Ciurea, președinte al Colegiului Medicilor Dolj.

Pacienţii SCJU Arad îşi pot spune părerea printr-o aplicaţie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe