Newsflash
Știri

Colegiul Pacienților: CNAS întârzie plata concediilor medicale către angajatori

de Dorina Novac - apr. 15 2020
Colegiul Pacienților: CNAS întârzie plata concediilor medicale către angajatori

Asociația Colegiul Pacienților precizează faptul că Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) întârzie plata concediilor medicale către angajatori.

Potrivit unui comunicat de presă, Asociația Colegiul Pacienților atenționează că nerecuperarea banilor de la CNAS pentru concediile medicale acordate angajaților reprezintă o problemă majoră a angajatorilor, care durează de ani de zile.

CNAS

În acest sens, Asociația solicită Guvernului să rezolve  problema plății restanțelor aferente indemnizațiilor plătite de către angajatori, pentru evitarea blocarii activității acestora.

„Primim semnale din mai multe direcții cu privire  la faptul că, Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu are resurse să plătească concediile medicale, deși Guvernul a dat asigurări că plățile vor fi efectuate la timp”, se arată în comunicatul Asociației Colegiului Pacienților.

Aceștia au spus că promisiunile autorităților pe această temă sunt pur demagogice, deoarece, în realitate, angajatorii nu și-au primit banii pe concediile medicale plătite angajaților în ultimii ani.

Reprezentanții Asociației mai susțin că în contextul acestei crize majore, multe companii nu mai au resurse să își platească angajații, finanțând aceste concedii de peste trei ani.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe