Newsflash
Știri

Coletele din China sunt sau nu sursă de coronavirus? Medicul Mihai Craiu explică

de Florentina Ionescu - ian. 31 2020
Coletele din China sunt sau nu sursă de coronavirus? Medicul Mihai Craiu explică

Numărul cazurilor confirmate de infecție cu noul coronavirus din China este în creștere, iar oamenii se tem de coletele care provin din China, considerându-le sursă de coronavirus.

Numărul cazurilor confirmate de infecție cu noul coronavirus din China este în creștere, iar presa străină scrie că primele două cazuri au fost recent confirmate în Italia, doi turiști fiind infectați. 

colete china teama de coronavirus

Conform datelor ECDC, situația la data de 30 ianuarie 2020 era următoarea: 7.824 cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost confirmate în laborator, 170 de decese au fost înregistrate în China și primele cazuri raportate în Europa sunt și ele în creștere. În total, 4 cazuri sunt raportate în Franța (recent, numărul lor a ajuns la 6), 4 în Germania (între timp numărul a ajuns la 5) și 1 caz a fost raportat în Finlanda, iar recent au fost confirmate 2 cazuri în Italia.

În plină isterie creată în unele zone ale țării noastre, pe fondul noului coronavirus din China, dr. Mihai Craiu (foto), medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, a publicat recent pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual pentru Copii (SVC) o explicație referitoare la coletele din China, de care se tem conaționalii noștri. Îndemnul lui către toți românii este „să fim raționali”. 

Mihai Craiu Facebook mesaj coronavirus

Încă o dovadă că avem o fantezie bogată... Știrea conform căreia diverse persoane au intrat în panică și au refuzat colete cu produse comandate din China a fost completată de cererea unor salariați ai Poștei ce își doreau materiale de protecție sanitară și compensații materiale, deoarece manipulau colete provenind din China. Această veste (din articolul de mai jos) este o veste realmente îngrijorătoare. Am citit articolul trimis de colega mea, dr. Sandra Alexiu, și am realizat cât de severă ar putea deveni situația”, a subliniat dr. Mihai Craiu pe site-ul de socializare.

Concluzia formulată de medicul Mihai Craiu este una simplă:

„MESAJE DE LUAT ACASĂ - Coletele nu sunt o sursă dovedită de coronavirus din China... Iar antibioticele cu spectru larg nu ar trebui folosite în faringite. Mai ales dacă există semne de viroză sau dovada infecției streptococice.”

 

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 


Notă autor:

Sursa foto: Pixabay și facebook.com/drCraiuMihai

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe