Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Colita ulcerativă, monitorizată ecografic

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 24 ianuarie 2020

Ecografia intestinală este o metodă noninvazivă utilă pentru monitorizarea evoluției colitei ulcerative și posibil a răspunsului la tratament.

Ecografia intestinală este o metodă noninvazivă utilă pentru monitorizarea evoluției colitei ulcerative și posibil a răspunsului la tratament, precizează cercetătorii germani într-o lucrare publicată în revista Gut. Ei au realizat un studiu observațional prospectiv ce a inclus 253 de pacienți cu colită ulcerativă, aflați în tratament cu aminosalicilați, corticosteroizi, imunosupresoare clasice sau cu terapie biologică.

Prin urmărirea periodică a pacienților, medicii au observat că grosimea peretelui colonului descendent sau a sigmoidului, măsurată ecografic, a scăzut semnificativ pe parcursul perioadei de urmărire. A existat o corelație importantă între normalizarea grosimii peretelui intestinal și răspunsul clinic favorabil la 90,5% dintre pacienți. Aceste rezultate reprezintă un punct de plecare pentru studii ulterioare care ar putea evalua rolul ecografiei intestinale în prezicerea răspunsului la tratament pe termen scurt și lung, respectiv al prognosticului acestor pacienți.

Etichete: monitorizare colita ulcerativă Ecografie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.