Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Comisia Europeană: certificatul verde, extins până-n 2023

Viața Medicală
L. Budin joi, 3 februarie 2022, ora 17:32

Comisia Europeană a propus ca folosirea certificatului digital COVID-19 să fie extinsă până pe 30 iunie 2023, în vederea înlesnirii călătoriilor în interiorul blocului comunitar.

Regulamentul care este acum în vigoare prevede o valabilitate a acestui tip de certificat până pe 30 iunie 2022, informează agenția EFE, preluată de Agerpres.

certificate_digitale
Sursă foto: STS

 

Virusul încă circulă, este prevalent în UE şi trebuie să fim pregătiţi pentru noi creşteri (ale numărului de infectări) în a doua jumătate a anului, sau pentru apariţia unor noi variante”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

Comisia Europeană a mai cerut şi includerea anumitor teste antigen printre cele necesare emiterii certificatului verde.

O altă propunere are în vedere garantarea faptului că certificatele de vaccinare menţionează numărul total, corect, al dozelor administrate în orice stat membru al UE, nu doar în ţara care emite certificatul, întrucât uneori apar astfel de neconcordanţe în documentele persoanelor care nu fac toată schema de vaccinare în aceeaşi ţară.

Comisia Europeană propune de asemenea ca certificatele de vaccinare să poată fi eliberate şi persoanelor care participă la testele clinice, măsură care are ca obiectiv „susţinerea dezvoltării şi evaluării continue a vaccinurilor anti-COVID-19”.

Se fac demersuri pentru ca noile prevederi să intre în vigoare înainte de 30 iunie 2022.

Recent a intrat în vigoare noua regulă stabilită de Comisia Europeană, care limitează la 270 de zile (nouă luni) valabilitatea certificatului de vaccinare fără doza booster, pentru călătoriile intra-europene.

Etichete: propunere comisia europeana extindere folosire certificat verde certificat covid iulie 2023

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC