Newsflash
Știri

Compartiment de recuperare respiratorie post-COVID, deschis la Institutul „Marius Nasta”

de Dorina Novac - mai 17 2021
Compartiment de recuperare respiratorie post-COVID, deschis la Institutul „Marius Nasta”

Un compartiment de recuperare respiratorie post-COVID, cu 13 paturi, va fi deschis luni la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Numărul de pacienți COVID este în continuă scădere, ceea ce permite reorganizarea pavilionului COVID al Institutului „Marius Nasta”. Astfel, luni vor fi deschise 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID, a anunțat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

Beatrice-Mahler

„Pacienții cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicație specifică, oxigenoterapie, exerciții fizice, educație și consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică și psihică a pacienților afectați respirator de trecerea prin COVID”, a explicat Beatrice Mahler.

Aceasta a precizat că programele de reabilitare cresc calitatea vieţii pacienţilor, ameliorează oboseala cronică specifică, dar şi recuperarea funcţională a musculaturii respiratorii intens epuizate ca urmare a insuficienţei prezente în formele severe şi critice de boală.

„Tot azi redevin funcționale compartimentele de oncologie și paleație. Practic de azi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta va avea 50 paturi COVID, 8 paturi suspecți COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie”, a menționat managerul unităţii medicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe