Newsflash
Știri

Comuna cu cel mai ridicat grad de vaccinare are cea mai mare rată de infectare

de L. Budin - feb. 3 2022
Comuna cu cel mai ridicat grad de vaccinare are cea mai mare rată de infectare

Comuna Dumbrăviţa, care la începutul lui 2022 era localitatea din țară cu cei mai mulţi vaccinaţi , a înregistrat, pe 2 februarie, cea mai ridicată rată de infectare din județul Timiș.

La începutul anului, comuna limitrofă municipiului Timişoara avea peste 63% din locuitori vaccinați. Miercuri, 2 februarie, a înregistrat însă cea mai ridicată rată de infectare cu SARS-CoV-2 din județ, ajungând la 55,57 la mie, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, citată de Agerpres.

test-covid-bun

Din cele 96 de localităţi aflate în scenariul roşu, cele mai ridicate rate de infectare, după Dumbrăviţa, sunt în Moşniţa Nouă (48,79 la mie), Giroc (45,39 la mie) şi Ghiroda (40,06 la mie).

Totodată, s-a înregistrat în județ cel mai mare număr de cadre medicale infectate cu virusul SARS-CoV-2, într-o singură zi: astfel, din totalul de 2.768 de persoane pozitive, 39 sunt cadre medicale.

În Timiș există 29 de focare active, cu aproximativ 300 de persoane aflate în supraveghere epidemiologică, ultimele două focare fiind anunţate la un cămin pentru vârstnici şi la o secţie a Spitalului Judeţean Timişoara.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe