Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti a organizat, în perioada 24–27 martie a.c., cea de a VI-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicina Familiei. Manifestarea, devenită deja tradiţională, a fost găzduită de Palatul Copiilor din Bucureşti şi a reunit medici din întreaga ţară şi o semnificativă participare internaţională (în total, peste 1.900 de medici). S-au dezbătut teme fierbinţi, care au suscitat un interes deosebit: „Cine ne învaţă să ne educăm copii“, „Medicina de familie şi medicii tineri“, „Medicina de familie în rural şi zone izolate“. (...)"> Concluziile Conferinţei Naţionale de MF - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Concluziile Conferinţei Naţionale de MF

de Dr. Sandra Adalgiza ALEXIU - apr. 2 2010
Concluziile Conferinţei Naţionale de MF

   Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti a organizat, în perioada 24–27 martie a.c., cea de a VI-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicina Familiei. Manifestarea, devenită deja tradiţională, a fost găzduită de Palatul Copiilor din Bucureşti şi a reunit medici din întreaga ţară şi o semnificativă participare internaţională (în total, peste 1.900 de medici). S-au dezbătut teme fierbinţi, care au suscitat un interes deosebit: „Cine ne învaţă să ne educăm copii“, „Medicina de familie şi medicii tineri“, „Medicina de familie în rural şi zone izolate“. (...)

   Cele trei teme au adus în plen probleme de mare actualitate, o atenţie specială fiind acordată curriculei de pregătire în specialitatea Medicina familiei, care necesită schimbări fundamentale atât în temă, cât şi în abordare şi aducerea la masa comună a profesioniştilor din Medicina de familie românească. Proiectele deja existente, opiniile tinerilor rezidenţi şi ale studenţilor, implicarea Departamentului profesional-ştiinţific al SNMF constituie realităţi care sprijină nevoia de schimbare în domeniu. Membrii Departamentului de Medicină rurală şi zone izolate al SNMF au reuşit o radiografie netrucată a realităţii din teren, sugerând nevoia de schimbare a abordării problematicii la toate nivelurile. (...)
Articolul integral îl puteti citi în ziarul nostru, Viata medicala.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe