Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Conferința Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti: peste 8.000 de persoane înscrise

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 21 aprilie 2021, ora 15:05

Problematica medicinei primare şi a celei de ambulator sunt subiectele-cheie în programul Conferinței Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) - eveniment ajuns la a IX-a ediție.

Evenimentul se desfășoară în format online. Vor fi abordate atât actualităţile din practica medicală, cât şi subiecte complementare, precum comunicarea sau problematica a două segmente majore din sistemul de sănătate: medicina primară şi medicina de ambulator, se arată într-un comunicat.

conferinta_CMMB

Cunoaştere și ştiinţă

Organizat într-un context epidemiologic complicat, evenimentul a reuşit să aibă o participare extrem de amplă, a spus prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele CMMB.

An de an, conferinţa a devenit o referinţă în cadrul manifestărilor ştiinţifice. În 2021, conceptul acesteia a fost construit pe trei direcţii: cunoaştere, ştiinţă şi educaţie medicală continuă, concepte extrem de importante în abordarea clinică de către medici”, a declarat președintele CMMB.

Mese rotunde

Cunoașterea în domeniul medical și decizia medicală bazată pe știință și-au dovedit importanța în această perioadă, marcată de pandemie.

Trebuie găsite soluţii ca proiectele de educaţie medicală să se desfăşoare în continuare, pentru ca medicii români să poată participa şi afla informaţii ştiinţifice relevante pentru practica lor medicală curentă”, a adăugat prof. dr. Cătălina Poiană.

Sesiunile științifice din diverse specialități vor fi de interes, iar afecțiunile medicale vor fi abordate din perspectiva pandemiei, se arată în comunicat.

Evenimentul include şi două mese rotunde, organizate în serile de 22 şi 23 aprilie, pe tematici ce vizează două segmente extrem de importante ale sistemului medical românesc: „Salvaţi Medicina Primară!” şi „Medicina de Ambulator, resursă cheie în managementul eficient al sistemului sanitar”.

Lucrări transmise pe rețelele sociale

La masa rotundă „Salvaţi Medicina Primară!” sunt invitaţi reprezentanţi ai medicilor de familie din Bucureşti-Ilfov, precum şi voci cunoscute ale medicilor din Bucureşti - dr. Sorin Paveliu şi dr. Cristian Sever Oană.

În cadrul sesiunii „Medicina de Ambulator”, masa rotunda este organizată în parteneriat cu Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator, a precizat prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, vicepreşedinte CMMB.

Evenimentul ştiinţific se desfăşoară pe platforma Sănătatea.ONLINE/learning, iar lucrările celor două mese rotunde vor fi transmise pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti şi a partenerilor conferinţei.

Etichete: colegiul medicilor din bucuresti conferinta 2021 online problematica medicinei primare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.