Newsflash
Știri

Conferința națională a tinerilor cu scleroză multiplă, ediția a cincea

de Dorina Novac - nov. 16 2022
Conferința națională a tinerilor cu scleroză multiplă, ediția a cincea

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România organizează, între 18 și 20 noiembrie, a cincea ediție a conferinței naționale a tinerilor cu scleroză multiplă (18-40 ani), la Brașov.

Evenimentul are ca obiectiv crearea unei comunități a tinerilor cu scleroză multiplă, care se sprijină reciproc și constant, o comunitate care să aibă acces la cele mai noi informații și să se implice în activități de susținere a noilor diagnosticați sau a celor care se confruntă cu dificultăți în acceptarea și gestionarea diagnosticului.

conferinta

De asemenea, va fi transmis pe pagina de Facebook APAN, sâmbătă 19 noiembrie, între orele 10:30 – 18:30, restul sesiunilor de vineri și duminică fiind accesibile doar offline.

Citește și: Diagnosticul care se poate ţine sub control

„APAN își dorește să inspire tinerii cu SM pentru implicare atât la nivel național, cât și la nivel european, pentru a avea acces la ultimele informații din domeniu. De asemenea, îi vom încuraja pe cei care vor să se implice în campaniile de conștientizare și advocacy pentru o viață mai bună, în viitor, a persoanei cu SM. Vom oferi informații despre afecțiune și liniile de tratament disponibile, vom vorbi despre importanța tratamentului timpuriu și aderență, nutriție, beneficiile apifitoterapiei și ale Vitaminei D și vom avea multe sesiuni de storytelling. Dorim să aducem tinerilor speranța și informațiile de care au nevoie pentru a trăi o viață, pe cât se poate de normală, cu scleroză multiplă”, a precizat Eduard Andrei Pletea, vicepreședinte APAN.

Cazarea și mesele sunt asigurate de APAN pentru persoanele diagnosticate cu scleroză multiplă.

Potrivit celor mai recente date statistice, în lume sunt 2,8 milioane multiple de pacienți cu scleroză multiplă, dintre care peste un milion se află în Europa.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe