Newsflash
Știri

Consiliul Judeţean Galați a preluat Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci

de Dorina Novac - mar. 1 2022
Consiliul Judeţean Galați a preluat Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci

Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci a trecut în mod oficial în proprietatea şi administrarea Consiliului Județean Galaţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, şi primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin, au semnat protocolul prin care Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci a trecut în mod oficial în proprietatea şi administrarea CJ Galaţi.

spital tecuci

„Am semnat protocolul prin care preluăm acest spital, care deservește din punct de vedere medical peste 100.000 de oameni din Tecuci și din localitățile limitrofe. Unitatea medicală tecuceană are mai multe clădiri vechi, unele cu peste 100 de ani de funcționare, unde nu s-au făcut intervenții majore pentru reabilitarea lor, astfel că, astăzi, o parte sunt într-o avansată stare de degradare. Mai mult, aparatura medicală este uzată, veche și insuficientă. Acest spital are mare nevoie de ample lucrări de consolidare, reabilitare și dotare cu mobilier și echipamente medicale”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a președintelui Consiliului Județean Galați.

Acesta a precizat că încă de anul trecut lucrează la mai multe proiecte de modernizare a acestui spital. Sunt proiecte cu fonduri europene care se referă la modernizarea atât a pavilioanelor de la sediul central, cât și a clădirilor în care funcționează Pediatria și Ambulatoriul de Specialitate, în cadrul unor investiții estimate la cel puțin 30 de milioane de euro.

„Practic, vom consolida clădirile, vom schimba acoperișul și toată tâmplăria veche, vom reabilita instalațiile de încălzire și distribuție a apei, vom monta sisteme moderne de ventilație, vom schimba vechile instalații electrice și vom interveni acolo unde acest lucru se impune, inclusiv la fațade. Mai mult, în funcție de expertizele și analizele tehnice, vom demola și vom construi clădiri noi”, a menționat Costel Fotea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe