Newsflash
Internaționale

Consumul de pâine albă crește riscul de boli cardiovasculare

de Dr. Diana Andronache - feb. 12 2021
Consumul de pâine albă crește riscul de boli cardiovasculare

Consumul crescut de pâine albă pare să fie asociat cu un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare.

Potrivit unui raport al studiului PURE (Prospective Urban Rural Epidemiology) publicat în British Medical Journal, s-a observat că în rândul persoanelor care mănâncă zilnic cel puţin 350 g de cereale rafinate, riscul de evenimente cardiovasculare adverse (infarct miocardic, accident vascular cerebral sau insuficienţă cardiacă) ori de deces a crescut cu 29%, comparativ cu cei care consumă mai puţin de 50 g de cereale rafinate pe zi. Medicii recomandă un regim alimentar echilibrat, precum și reducerea aportului de zahăr și de cereale rafinate.poza 3

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe