Newsflash
Știri

CONTRACT NERESPECTAT

de Dr. Maria DRAGOTĂ - aug. 7 2009
CONTRACT NERESPECTAT

În cadrul unei conferinţe de presă, în ultima zi a lunii iulie a.c., Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMF) – preşedinte, dr. Doina Ileana Mihăilă – şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) – preşedinte, dr. Rodica Narcisa Tănăsescu – şi-au exprimat îngrijorarea faţă de evoluţia relaţiilor contractuale între cabinetele de MF (furnizorii de servicii medicale în asistenţa primară) şi CAS judeţene. (...)

     În cadrul unei conferinţe de presă, în ultima zi a lunii iulie a.c., Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMF) – preşedinte, dr. Doina Ileana Mihăilă – şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) – preşedinte, dr. Rodica Narcisa Tănăsescu – şi-au exprimat îngrijorarea faţă de evoluţia relaţiilor contractuale între cabinetele de MF (furnizorii de servicii medicale în asistenţa primară) şi CAS judeţene. În condiţiile în care medicii de familie din unele judeţe nu au primit deloc contravaloarea serviciilor medicale efectuate în luna iunie, alţii au plăţi parţiale şi/sau restante, FNPMF şi SNMF solicită remedierea situaţiei în maximum 10 zile, cu încadrarea în prevederile Contractului-cadru pe 2009, a normelor şi protocoalelor încheiate. În 30 de judeţe au fost depuse notificări la CASJ. Dna dr. Doina Mihăilă a subliniat că orice perturbare în finanţarea cabinetelor de MF duce la disfuncţionalităţi de amploare diferită pe întreg palierul asistenţei medicale primare şi a sistemului sanitar, în ansamblu. „Nu noi putem da răspunsul. Sperăm în rezolvarea situaţiei, pentru a ni se permite continuarea activităţii în cabinetele noastre. Soluţia trebuie să fie dată în acest moment de către reprezentanţii părţii care nu şi-a respectat contractul“, a mai spus domnia sa, adăugând că nu e de dorit rezilierea unilaterală a contractului de către MF (când vor avea de suferit în primul rând pacienţii) sau acţionarea în instanţă a CAS.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe