Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Contracte de peste 400 milioane de euro, încheiate de structurile aflate în coordonarea DSU

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 21 decembrie 2021, ora 12:23

În 2021, structurile coordonate de DSU au încheiat contracte ferme pentru livrare de echipamente de intervenție la situațiile de urgență de peste 400 milioane de euro, a precizat Raed Arafat.

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă ( DSU), a menționat că acestea sunt finanțate în proporție de 85% din fondurile UE nerambursabile.

Raed Arafat

„Astfel IGSU și IGAv au încheiat acordurile cadru, respectiv contractele ferme, pentru 476 autospeciale de pompieri, 6 elicoptere medii-grele Black Hawk din totalul de 12 prevăzute în acordul cadru, două avioane mediu curier de terapie intensivă, 10 ambulanțe de terapie intensivă pentru transportul nou-născuților, 32 de autospeciale de transport personal și multiple vicitime, 19 autospeciale de intervenție pirotehnică, 14 containere de cazarmament pentru sprijinul persoanelor sinistrate, 4 autospeciale suport radio, 8 autospeciale de stingere cu pulbere, o instalație de potabilizare a apei de capacitate mare, un centru mobil de comandă de mare capacitate pentru a fi utilizat la nivel național și 33 de centre mobile de comandă județene”, a scris dr. Raed Arafat pe Facebook.

De asemenea, șeful DSU a subliniat că toate echipamentele vor intra, în următorii doi ani, în serviciul populației, intervenind pentru salvarea vieții.

„Le mulțumesc colegilor implicați în realizarea licitațiilor la nivelul IGSU și IGAv, precum și colegilor de la UPU-SMURD Floreasca, pentru efortul supraomenesc depus în decursul acestui an pentru implementarea proiectelor Europene dar și pentru asigurarea necesarului de materiale pentru stocurile necesare pandemiei”, a conchis Raed Arafat.

Etichete: seful DSU dsu echipamente de interventie Situatii de Urgenta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.