Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Control mixt de urgență la Arad, dispus de Ministerul Sănătății

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 14 ianuarie 2020, ora 10:05

Ministerul Sănătății a dispus un control mixt de urgență, după ce la Spitalul Județean Arad au ajuns 20 de elevi, de la Liceul German, cu simptome specifice intoxicării în urma unei acțiuni de dezinsecție și dezinfecție.

La unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Arad au ajuns 20 de copii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, de la de la Liceul German cu erupții la nivelul feței, grețuri și vărsături.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, vineri, 10 ianuarie, la Liceul German din Arad, au au fost efectuate proceduri de dezinfecție, dezinsecție și deratizare (DDD) și este posibil ca elevii să fi intrat în contact cu substanțe chimice, care să le fi produs această simptomatologie.

„Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timișoara o astfel de situație să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operațiuni de deratizare, dezinfecție și desinsecție, dar se pare că la Arad, nimeni nu și-a făcut treaba. Iată cum, 20 copii au ajuns la UPU cu iritații faciale și oculare pentru că, în continuare, operațiunile DDD se fac după ureche. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovați care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiți să schimbăm radical legislația” a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

O echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a deplasat la unitatea şcolară şi a cerut de la ISU Arad autospeciala de cercetare CBRD pentru a se verifica toxicitatea aerului din sălile de curs.

De asemenea, o altă echipă a DSP Arad, formată din epidemiologi, s-a deplasat la UPU a spitalului județean pentru a verifica împreună cu personalul medical simptomatologia celor 18 copii.

Mai mult, sursa citată a precizat că mai mulți reprezentanți ai DSP Arad și Poliția caută firma care a efectuat operațiunile DDD. Se pare că aceasta are sediul social la Hunedoara.

Sursă imagine: Shutterstock

Etichete: elevi ministerul sanatatii dezinfectie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.