Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cooperare în domeniul medical între România și Italia

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 19 august 2022, ora 16:22

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vizitat vineri, 19 august, Policlinica IRCCS San Donato, Spitalul IRCCS San Raffaele și Spitalul IRCCS Galeazzi – Sant'Ambrogio din Milano, Italia.

Deplasarea în Italia a ministrului Sănătății a avut loc la invitația conducerii Grupului San Donato, iar la vizita oficială a participat și Florin Pascu, consulul general al României în Milano.

Ministrul sanatatii

Vizita are loc la puțin timp după ce România a reînnoit acordul de cooperare în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice cu Grupul San Donato, Asociația Bambini Cardiopatici nel Mondo și Asociația Inima Copiilor din România.

„Scopul colaborării româno-italiene este scăderea ratei mortalității infantile în România, cauzate de malformațiile cardiace congenitale. Datorită acordului, au fost realizate aproximativ 1.700 de intervenții la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Marie Curie» din București și în centrele din Iași, Cluj Napoca și Timișoara, iar aproximativ 600 de copii au fost transferați și operați la San Donato”, transmite Ministerul Sănătății.

De asemenea, 140 de cadre medicale din România (medici, asistenți medicali, tehnicieni) au beneficiat de pregătire profesională, dintre care 50 de persoane prin training în cadrul IRCCS Policlinico San Donato, din Italia, iar 90 de cadre medicale au fost pregătite la Spitalul „Marie Curie”, în timpul misiunilor operatorii.       

„Parteneriatul și colaborarea salvează vieți! Acordul de cooperare dintre Ministerul Sănătății din România și Grupul San Donato a permis salvarea vieții a peste 2.000 de copii români, care au fost tratați în clinicile din Italia și România în ultimii 9 ani. Dezvoltarea profesională a peste 140 de specialiști români în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice este de asemenea o componentă esențială a acestei colaborări, care va permite până în anul 2025 ca toate aceste tipuri de intevenții chirurgicale să se realizeze în România”, a declarat dr. Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății și reprezentanții Grupului San Donato au discutat și despre posibilitatea de extindere a colaborării în alte specialități medicale.

Etichete: ministrul sanatatii malformatiile cardiace congenitale chirurgie cardiovasculara pediatrica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.