Newsflash
Știri

COPAC: Încep înscrierile pentru sesiunea „Politici sociale și de sănătate”

de Dorina Novac - ian. 10 2023
COPAC: Încep înscrierile pentru sesiunea „Politici sociale și de sănătate”

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România organizează, în perioada 26-28 ianuarie, a doua sesiune de formare pe tema „Politici sociale și de sănătate”.

Evenimentul va avea loc la Hotel Unirea Iași, au precizat reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC).

copac

„Sesiunea își propune să ofere participanților instrumente utile pentru a înțelege mai bine ce înseamnă o politică publică la nivel local în domeniile social și sănătate, cum se poate realiza, pe cine și cum implicăm, cum o promovăm și cum ne asigurăm că va fi aprobată și implementată. Sesiunea este structurată în 26 ianuarie, 6 ore în a doua parte a zilei, 27 întreaga zi, iar 28 ianuarie – 4 ore, prima parte a zilei. Modulele includ pauza de prânz și pauze cafea”, transmite COPAC.

Citește și: COPAC a lansat proiectul „Dezvoltarea politicilor sociale și de sănătate din județul Iași”

Printre vorbitorii acestei sesiuni se numără prof. dr. Florentina Furtunescu, medic primar sănătate publică, prorector Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Institutul Național de Sănătate Publică – Cum putem construi politici de sănătate locale bazate pe nevoi reale, prof. dr. Doina Azoicăi, medic primar epidemiolog, Universitatea de Medicină și Farmacie – Cum putem gândi și implementa politici de screening la nivel local și național, Ștefan Răduț, președinte al Asociației pentru Sprijinirea pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă – Cum se poate implica un ONG în realizarea unei legi – Exemplul legii tuberculozei. 

Sesiunea se adresează reprezentanților organizațiilor neguvernamentale din județul Iași și partenerilor sociali (sindicate din social și sănătate) din județul Iași.

Înscrierile se pot face completând următorul formular: Untitled form – Google Forms

Sesiunea are loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea politicilor sociale și de sănătate” din județul Iași, derulat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, în parteneriat cu Asociația Copilul Meu Inima Mea, Consiliul Județean Iași și Primăria Iași.

„Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 și îşi propune să contribuie la dezvoltarea capacității autorităților locale partenere și organizațiilor neguvernamentale din domeniul social și sănătate de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării a două noi politici privind domeniul social și sănătate”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe