Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

COPAC: Pacienții cronici au nevoie de protecție și împotriva gripei

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 22 decembrie 2021, ora 11:48

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România atrage atenția asupra scăderii numărului de vaccinări antigripale și a pericolului în care se află pacienții cronici.

vaccinare antigripala

„Considerăm că pacienții cronici au nevoie de protecție și împotriva gripei în acest context pandemic, iar scăderea ratei de vaccinare antigripală nu este o veste bună. Pacienții cronici sunt cei mai expuși la complicații din cauza bolilor infecțioase și au nevoie de protecție”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice ( COPAC) din România.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică, în săptămână 6-12 decembrie, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinică, pneumonii etc.) a fost de 45.699, cu 31,7% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (34.684).

Totodată, numărul de cazuri este și cu 38,2% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioara (33.067).

„Dacă anul trecut până la jumătatea lunii decembrie, se vaccinase un număr de 1.264.657 persoane la risc din vaccine distribuit de Ministerul Sănătății, anul acesta numărul persoanelor vaccinate este de doar 886.127 persoane”, transmit reprezentanții COPAC.

COPAC recomandă pacienților cu afecțiuni cronice să meargă la medicul lor de familie și să îl întrebe despre posibilitatea de a se vaccina antigripal.

Etichete: COPAC vaccinare antigripala pacienti cronici

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.