Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

COPAC: Pacienții cronici au nevoie de vaccinuri compensate

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 9 septembrie 2020, ora 12:34

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România atrage atenția asupra necesității protejării pacienților cronici prin asigurarea accesului compensat la vaccinare.

Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice ( COPAC) din România spune că pacienții cronici sunt cei mai expuși la probleme de sănătate în general și în special în vreme de pandemie.

pacienti cronici
Sursă imagine: unsplash.com

 

„Perioada pe care o traversăm este una dificilă pentru pacienții cronici. Vedem că pacienții cronici sunt cei mai expuși la probleme de sănătate în general și în special în vreme de pandemie. De aceea, mai mult ca niciodată este nevoie să protejăm acești pacienți de alte boli prin asigurarea accesului la vaccinuri”, a declarat Radu Gănescu, potrivit unui comunicat de presă.

Acesta a subliniat că mulți dintre acești pacienți au venituri minime și nu au posibilitatea de a-și acoperi singuri costurile.

„Pentru un pacient cu cancer, de exemplu, costurile unei scheme complete de vaccinare ajunge până la 1000 de euro. Fără asigurarea vaccinării, șansele tratamentului de cancer pot fi diminuate prin apariția unor posibile complicații. (...) Considerăm că asigurarea compensării vaccinurilor trebuie să constituie o prioritate a Guvernului în special în perioada dificilă pe care o traversăm”, a adăugat președintele COPAC.

Potrivit sursei citate, COPAC solicită Ministerului Sănătății să asigure în cel mai scurt timp accesul la vaccinare pentru pacienții cronici prin programe dedicate.

Etichete: COPAC vaccinuri compensate pacienti cronici ministerul sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.