Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Copii diagnosticați cu Norovirus, într-o grădiniță din Alba Iulia

Viața Medicală
Theodora Şutiu marţi, 8 octombrie 2019, ora 13:25

Trei copii de la o grădiniță din Alba Iulia au ajuns la spital cu vărsături. În urma unor investigații, medicii sau stabilit că doi dintre ei sunt infectați Norovirus, foarte contagioasă, care cauzeaza gastroenterita virală, iar fiind internați.

Direcția de Sănătate publică informează că în total șase copii din aceeși unitate de învățământ au prezentat simptomele acestei infecții virale: „În perioada 5–6 octombre s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şase copii, colegi de grupă la Gradiniţa nr. 13 din Alba Iulia, prezentând sindrom de vărsături. Dintre aceştia trei au fost internaţi, doi au refuzat internarea şi unul a avut recomandări la domiciliu. Au fost recoltate probe de la doi dintre cei internaţi şi s-a identificat Norovirus, sugerând o enteroviroză”, a declarat Alexandra Mateş, purtător de cuvânt al DSP Alba.

Potrivit spuselor reprezentantei DSP Albă în grădinița respectivă nu a fost declarată stare de epidemie și a recomandat efectuarea triajului zilnic în rândul copiilor şi personalului grădiniţei, izolarea copiilor suspecţi, anunţarea părinţilor şi îndrumarea către medicul de familie. De asemenea, conducerea grădiniţei trebuie să intensifice activităţile de curăţenie şi dezinfecţie a tuturor spaţiilor şi obiectelor din clădire.

 

 

Sursa foto PixaBay

Etichete: norovirus gradinita diagnostic alba iulia

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.