Newsflash
Știri

Copiii strâng bani pentru achiziționarea primului avion medical din România

de Dr. Laura Davidescu - nov. 23 2020
Copiii strâng bani pentru achiziționarea primului avion medical din România

Un grup de copii s-a alăturat inițiativei Asociației Blondie, de a colecta fonduri pentru cumpărarea unei ambulanțe aeriene. Ei pot fi sprijiniți prin donații.

noi luam un avion“Eu m-am gândit să donez banii de la limonadă pentru că m-am gândit că toți copiii trebuie să aibă drepturi. Nu-mi place când copiii stau în spitale.” (Amelia).

“Planul meu este să gătesc zece porții de paste cu pui, prosciuto și brie. Toate fondurile vor merge către Fundația Blondie. E pasiunea mea să gătesc paste!” (Matei).

“Am început cu alocația mea, pe care am donat-o toată. Aș face și niște minisalamuri de biscuiți în formă de avion... Și o să vindem și luciuri de buze din ingrediente naturale” (Natalia).

“O să fac bijuterii din mărgele, pentru că am o grămadă de mărgele.” (Sabina).

“Vreau să dau un concert de pian și să trimit banii luați pe bilete copiilor bolnavi. Viața mai are și probleme, nu poate să fie mereu perfectă...” (Smaranda)

Acestea sunt declarațiile copiilor care au început să strângă bani în beneficiul Asociației Blondie, organizație nonguvernamentală care își propune să cumpere un avion cu dotări medicale. Avionul va funcționa ca o ambulanță aeriană pentru copiii și adulții care au nevoie urgentă de transport la și de la un spital din țară sau străinătate. Ideea i-a venit fondatoarei asociației, Adelina Tocean, chiar în martie, la începutul pandemiei. A fost momentul în care mai multe familii care aveau copii la tratament în străinătate s-au trezit în situația de a nu putea reveni în țară, din cauza închiderii granițelor.

Primul avion a fost închiriat în 27 martie, pentru un băiețel intubat, care nu putea fi transportat altfel. Vineri, 20 noiembrie, a avut loc al 24-lea zbor, până acum fiind transportați 31 de copii și 3 adulți care au plecat sau au venit de acolo de unde li s-a dat o șansă la viață. Costurile au ajuns la peste 400.000 de euro, cei mai mulți bani provenind din donații individuale.

Costul unui avion și al primului an de operare se ridică la circa două milioane de euro.

Cei mici au lansat Ghidul Ideilor, disponibil pe pagina lor de Facebook, în care au adunat iniţiativele lor de până acum pentru a strânge fonduri pentru Asociația „Blondie”: pahare pictate manual, licitaţia jucăriilor şi crearea de decoraţiuni de Crăciun, printre multe altele. Pentru a-și continua misiunea, Asociația “Blondie” face apel la solidaritate și generozitate, donațiile fiind esențiale pentru a transporta în străinătate cât mai mulți copii ca să le salveze viața.

RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI

RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO

Mai multe detalii la https://www.asociatia-blondie.ro/

ETICHETEavion medical

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe