Newsflash
Știri

Copilul de 4 ani aflat în comă după o anestezie a decedat

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - feb. 12 2020
Copilul de 4 ani aflat în comă după o anestezie a decedat

Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” au anunțat decesul băiețelului de patru ani aflat în comă după o anestezie la stomatolog.

Băiețelul în vârstă de 4 ani a fost transportat la spital în stare gravă după ce pe 10 februarie i s-a făcut o anestezie într-o clinică de stomatologie din Pitești. Inițial a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Pitești, unde a fost intubat și stabilizat, iar ulterior s-a hotărât transferul la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Starea copilului s-a agravat progresiv, în cursul dimineții de 12 februarie medicii constatând lipsa activității cerebrale în urma efectuării unei electroencefalograme. Decesul s-a produs în urma unui stop cardiac care nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. 

Până acum a fost aplicată o sancțiune în valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizația Sanitară de Funcționare. Conform autorităților, clinica stomatologică nu ar avea în structura de funcționare și o secție de anestezie și terapie-intensivă, deci nu ar avea autorizația pentru a efectua acest tip de proceduri. 

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, citat de Agerpres.ro precizează că în prezent se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, sub Supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. 

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe