Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Coreea de Sud a confirmat cinci cazuri de infectări cu varianta Omicron

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 2 decembrie 2021, ora 10:09

Coreea de Sud a confirmat ieri primele cinci cazuri de infectări cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Autoritățile din Coreea de Sud au confirmat miercurii că acestea sunt primele cinci cazuri de infecții cu noua variantă, numită Omicron, a coronavirusului SARS-CoV-2, la persoane asociate cu sosirile din Nigeria. Din acest motiv, guvernul din Coreea de Sud a înnăsprit măsurile la graniță, scrie The Associated Press

noua varianta covid

Agenția pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Coreeade Sud a declarat miercuri că printre aceste cazui se află un cuplu care a sosit din Nigeria în 24 noiembrie și un prieten al cuplului care i-a luat pe cei doi cu mașina de la aeroport. Celelalte două cazuri sunt femei care au călătorit în Nigeria și care s-au întors în Coreea de Sud.

Anterior, lucrători din domeniul sanitar din această țară au declarat că efectuează secvențieri genetice și teste pe un copil al cuplului respectiv și pe rudele bărbatului care i-a dus cu mașina acasă, pentru a determina dacă și aceștia au fost infectați cu varianta Omicron.

Etichete: varianta omicron omicron noua varianta coronavirus varianta sars-cov-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.