Newsflash
Știri

Coronavirus în România: Numărul cazurilor confirmate până la 14 aprilie

de Dorina Novac - apr. 14 2020
Coronavirus în România: Numărul cazurilor confirmate până la 14 aprilie

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că până astăzi, 14 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 6.879 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre cele 6.879 de persoane confirmate pozitiv, 1.051 au fost declarate vindecate și externate.

coronavirus 14 aprilie

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

coronavirus romania judete

Până astăzi, 14 aprilie, 332 persoane diagnosticate cu coronavirus, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 246 de cazuri noi de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți.

informatre de presă 14 aprilie

CÂTE PERSOANE SE AFLĂ ÎN CARANTINĂ

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 23.645 de persoane. Alte 67.268 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 70.097 de teste.

CÂȚI CETĂȚENI ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE AU FOST CONFIRMAȚI CU COVID-19 ȘI CÂȚI AU DECEDAT

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 709 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus: 420 în Italia, 196 în Spania, 24 în Franța, 9 în Germania, 45 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 52 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 13 în Franța, 15 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe