Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Coronavirus: Linie telefonică gratuită pentru românii care suferă de anxietate

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 12 martie 2020, ora 17:28

DepreHUB, primul hub antidepresie din România, deschide o linie telefonică anti-anxietate, în contextul răspândirii infecției cu coronavirus la nivel național și al stării de îngrijorare generată în rândul populației.

Potrivit unui comunicat de presă, 0374.456.420 este numărul Helpline anti- anxietate gratuit, deschis 24/7. Acesta poate fi apelat de către persoanele care se confruntă cu anxietate și atacuri de panică.

Linie telefonica

În acest sens, peste 35 de voluntari depreHUB, studenți sau absolvenți ai facultăților de psihologie, oferă suport conform unui protocol specific pentru anxietatea generată de criza COVID-19.

De asemenea, în limita timpului disponibil, specialiștii depreHUB asigură și sesiuni de consiliere gratuită, cu durată maximă de 30 minute, pentru gestionarea și prevenirea atacurilor de panică.

„Focarul de coronavirus poate avea un impact deosebit de mare asupra sănătății emoționale, acolo unde există un fond anxios sau diagnostice de tulburări emoționale. Frica și anxietatea de boală pot fi copleșitoare, îmbrăcând diverse forme, de la anxietate ușoră, medie, generalizată, ipohondrie și până la atacuri de panică. De aceea, pe lângă recomandările medicale și ajutor logistic, este nevoie și de sprijin emoțional: de atenție la propria persoană, dar și la cei din jur, acceptare, înțelegere și de asigurarea suportului specializat în cazul persoanelor cu predispoziție anxioasă”, a declarat Yolanda Crețescu, psiholog și fondatorul depreHUB.

Categoriile cele mai predispuse la anxietate sunt adulții cu tulburări emoționale, copiii și medicii sau alți furnizori de servicii medicale.

Helpline Anti-Anxietate depreHUB

Inițiativa deschiderii Helpline-ului anti-anxietate vine după ce, la finele anului 2019, depreHUB a lansat TelVerde Antidepresie 0800 0800 20.

În primele 5 luni de activitate, voluntarii depreHUB au preluat peste 11.000 de apeluri și au făcut suport și redirecționare timp de peste 450 de ore. Tot în această perioadă, peste aproximativ 5000 de persoane și-au evaluat online starea emoțională prin intermediul evaluărilor inițiale de anxietate și depresie puse la dispoziție gratuit, prin intermediul platformei depreHUB.

Sursa imagine:Pixabay

Etichete: deprehub noul coronavirus anxietate Helpline

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.