Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Coronavirus România: Inspectorii DSP au dat amenzi de 1.835.000 lei

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 19 martie 2020, ora 10:04

Până în prezent, inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică (DSP) au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 lei pentru nerespectarea autoizolării impuse de epidemia cu coronavirus.

Amenzile au fost aplicate unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea autoizolării, conform HG 857/2011, art. 30, lit H, în contextul riscului foarte mare de răspândire a noului coronavirus, cel care provoacă boala denumită COVID-19.

carantina covid19

Cele mai multe amenzi au fost aplicate de inspectorii sanitari din Neamț și Hunedoara, câte 12 amenzi în fiecare dintre aceste județe, cu valoare de 210.000 lei (în Neamț), respectiv 134.000 lei (în Hunedoara), potrivit unui comunicat.

V-ar putea interesa și: Recomandări privind drepturile pasagerilor în timpul pandemiei COVID-19

Autoritățile din domeniu amintesc că în cazul în care o persoană călătorește  într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus din zonele de risc roșie/galbenă, la revenirea în țară acea persoană rămâne obligatoriu în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia.

Citește și: Încă două țări introduse pe lista statelor cu peste 500 de cazuri de COVID-19

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: coronavirus romania amenzi dsp epidemie covid-19 Romania coronavirus infectie cu noul coronavirus epidemie cu coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.