Newsflash
Știri

Coronavirus România: Numărul persoanelor confirmate până în 19 martie 2020

de Florentina Ionescu - mar. 19 2020
Coronavirus România: Numărul persoanelor confirmate până în 19 martie 2020

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat la prânz că până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv (cu COVID-19), 25 au fost declarate vindecate și externate. În plus, dintre persoanele vindecate și externate, 16 sunt de la Timișoara, 8 de la București și o persoană de la Iași.

cazuri noi coronavirus

De aseară până astăzi la ora 13.00 au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirusul SARS-CoV-2, astfel: 4 persoane la Suceava, 3 persoane la București, 2 persoane la Cluj, 2 persoane la Bistrița Năsăud, 2 persoane la Covasna și câte o persoană la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani, anunță GCS.

coronavirus situatie 19 martie

Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, dintre care unul în stare gravă la Craiova, fiind vorba de un pacient cu boli pre-existente.

Câte persoane sunt în carantină și câte sunt izolate la domiciliu

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat noul coronavirus. Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu noul coronavirus.


Notă autor:

Sursa foto: rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe