Newsflash
Știri

Covasna: donare de sânge, de Ziua mondială a apei

de L. Budin - mar. 20 2023
Covasna: donare de sânge, de Ziua mondială a apei

Donatorii vor beneficia, pe lângă bonusurile obișnuite, de acces gratuit la evenimente culturale şi la bazele sportive și de agrement din subordinea Consiliului Local.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe şi Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza” din staţiunea Covasna vor organiza miercuri, 22 martie, de Ziua mondială a apei, o colectă de sânge, au anunţat autorităţile locale, citate de Agerpres.

donare-sange1

Acţiunea va avea loc începând cu ora 8.00, în incinta sălii de sport a Spitalului orăşenesc Covasna, iar donatorii vor beneficia atât de o zi liberă de la locul de muncă, un set de analize gratuite şi un tichet pentru alimente, cât şi de o serie de facilităţi suplimentare, cum ar fi acces gratuit la evenimentele culturale şi la bazele sportive şi de agrement aflate în subordinea Consiliului Local.

Ziua mondială a apei este marcată în fiecare an la data de 22 martie. Este o zi în care este sărbătorită apa şi în care se atrage atenţia la nivel mondial asupra populaţiei care suferă de lipsa apei, dar şi asupra poluării apelor. (...) Apa şi sângele sunt două lichide esenţiale vitale pentru existenţa fiinţei umane: apa «lichidul vital» întreţine viaţa, iar sângele «râul vieţii» (cu una dintre componentele principale apa) o susţine (...) O donare de sânge poate salva trei vieţi!”, se arată într-o postare a Primăriei Covasna.

La acţiune sunt aşteptaţi atât localnici şi locuitori ai comunelor învecinate staţiunii Covasna, cât şi turişti veniţi la odihnă şi tratament.

A fost gândit ca un program de durată, iar recoltarea de sânge se va face din trei în trei luni dacă vor exista minimum 20 de donatori”, a declarat dr. Nicolae Enea, unul dintre iniţiatorii campaniei.

Cei care doresc să participe se pot înscrie până în data de 21 martie a.c, ora 11.00, la Direcţia de Asistenţă Socială Covasna, în incinta Casei orăşeneşti de cultură.

Femeia-medic: alinătoarea durerilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe