Newsflash
Știri

COVID-19: imunitatea colectivă în România e de circa 50%

de L. Budin - aug. 10 2021
COVID-19: imunitatea colectivă în România e de circa 50%

În România, imunitatea colectivă la COVID-19 este în jur de 50%, a declarat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Cumulat, trecere prin boală, trecere prin vaccinare, probabil că ne apropiem undeva la 50%, la acest moment, de imunitate colectivă. Sunt lucruri care cu siguranţă vor limita, dacă vreţi, acele cazuri grave care pot să apară în rândul celor vulnerabili şi anume vom evita multe spitalizări şi decese. Dar, în acelaşi timp, trebuie să înţelegem că avem 50% din populaţie care în momentul de faţă nu are niciun fel de imunitate, nici postboală, nici postvaccinală”, a precizat președintele CNCAV, într-o conferinţă de presă.

vaccination-covid

Obiectivul este de a creşte numărul persoanelor vaccinate, în mod deosebit a celor vulnerabile care prezintă risc de două ori mai mare de spitalizare, în caz de infectare cu varianta Delta, și care pot ajunge să dezvolte forme grave de boală, cu risc de deces.

În România, chiar dacă cresc numărul de cazuri COVID-19, situaţia este stabilă comparativ cu ce se întâmplă la nivelul altor state europene, a mai arătat Valeriu Gheorghiță.

Probabil că acest lucru se poate explica şi prin caracteristicile demografice ale populaţiei. Aproximativ 50% din populaţie trăieşte în mediul rural, unde interacţiunea, unde riscul de expunere la boală este mai mic, consecinţele acolo sunt mai degrabă la nivel individual”, a arătat  președintele CNCAV.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe