Newsflash
Știri

COVID-19 în România: 86,4% dintre cei decedați aveau comorbidități

de Florentina Ionescu - apr. 28 2020
COVID-19 în România: 86,4% dintre cei decedați aveau comorbidități

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere dat publicității de INSP, în țara noastră peste 86% dintre persoanele care și-au pierdut viața în lupta cu virusul SARS-CoV-2 aveau comorbidități asociate.

Din datele raportate până la 26 aprilie, ora 23.00, experții INSP punctează că în săptămâna 20-26 aprilie, au fost înregistrate încă 168 de decese cauzate de COVID-19 și alte 2.377 de cazuri confirmate în țara noastră.

masca protectie covid19

Din păcate, 1 din 9 cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 are loc în rândul personalului sanitar.

Totodată, datele INSP arată că 73,5% dintre decese au fost la persoanele de peste 60 de ani și că 64,4% dintre decesele COVID-19 au fost înregistrate la bărbați. 86,4% dintre cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate, cum ar fi: afecțiuni cardiovasculare, diabet, afecțiuni renale, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, obezitate, neoplasm sau altele.

insp captura

În ceea ce privește ponderea cazurilor confirmate, pe grupe de vârstă, din analiza INSP se observă că mulți români depistați cu SARS-CoV-2 au vârste între 40-49 de ani, 50-59 de ani și 60-69 de ani, însă nu sunt puțini nici români depistați cu coronavirus cu vârste între 30-39 de ani.

Documentul cu analiza INSP poate fi accesat aici.


Notă autor:

Sursa foto: captură INSP, pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe