Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

COVID-19 în România: 86,4% dintre cei decedați aveau comorbidități

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 28 aprilie 2020, ora 10:47

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere dat publicității de INSP, în țara noastră peste 86% dintre persoanele care și-au pierdut viața în lupta cu virusul SARS-CoV-2 aveau comorbidități asociate.

Din datele raportate până la 26 aprilie, ora 23.00, experții INSP punctează că în săptămâna 20-26 aprilie, au fost înregistrate încă 168 de decese cauzate de COVID-19 și alte 2.377 de cazuri confirmate în țara noastră.

masca protectie covid19

Din păcate, 1 din 9 cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 are loc în rândul personalului sanitar.

Totodată, datele INSP arată că 73,5% dintre decese au fost la persoanele de peste 60 de ani și că 64,4% dintre decesele COVID-19 au fost înregistrate la bărbați. 86,4% dintre cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate, cum ar fi: afecțiuni cardiovasculare, diabet, afecțiuni renale, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, obezitate, neoplasm sau altele.

insp captura

În ceea ce privește ponderea cazurilor confirmate, pe grupe de vârstă, din analiza INSP se observă că mulți români depistați cu SARS-CoV-2 au vârste între 40-49 de ani, 50-59 de ani și 60-69 de ani, însă nu sunt puțini nici români depistați cu coronavirus cu vârste între 30-39 de ani.

Documentul cu analiza INSP poate fi accesat aici.

Sursa foto: captură INSP, pixabay.com

Etichete: insp Institutul Național de Sănătate Publică coronavirus in romania pacient confirmat cu coronavirus persoane infectate cu coronavirus romani coronavirus epidemie de coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC