Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

COVID-19: Linie telefonică de suport psihologic pentru personalul medical

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 17 martie 2020, ora 09:54

O organizație nonguvernamentală de la noi din țară a anunțat că pune în funcțiune o linie telefonică de suport psihologic pentru personalul medical, paramedical și sanitar, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infecție cu noul coronavirus, SARS-CoV-2.

Estuar, o organizație nonguvernamentală din domeniul sănătății mintale din România, a lansat 4medicALL. Aceasta este o linie telefonică de consiliere și suport psihologic pentru personalul medical, paramedical și sanitar implicat în tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, adică a pacienților cu COVID-19.

linie telefonica suport psihologic medici

„Cei mai expuși și mai încercați în această perioadă sunt cadrele medicale, linia I de intervenție, cei care poartă responsabilitatea de a trata simptomele unui virus nou. Colegii mei terapeuți își vor folosi toată priceperea din peste 27 de ani de experiență a fundației, pentru a-i ajuta să gestioneze mai ușor provocările acestor zile”,  a declarat Amedeea Enache, director executiv al Fundației Estuar.

La ce numere pot suna cei din personalul medical

Schimbările din aceste zile, incertitudinea și vulnerabilitatea fizică pot afecta și sănătatea mintală, spun specialiștii, de care este important să avem parte de consiliere psihologică. Reprezentanții acestui ONG spun că linia telefonică 4medicALL este deschisă de ieri, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00.

Fundatia Estuar - 4medicALL

În funcție de evoluția situației și a solicitărilor, programul liniei telefonice poate fi extins. Membrii personalului medical, paramedical și sanitar pot primi consiliere la numerele de telefon: 0758 119 314, 0758 119 313, 0758 119 304 sau pe e-mail, la consiliere@estuar.org.

Sursa foto: Unsplash

Etichete: coronavirus romania medici personal medical personal paramedical personal sanitar masuri covid-19 suport psihologic linie telefonica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC